Fortsätt till huvudinnehåll

Heta samtal om nakenbad

Ni som följt oss här vet att vi fortfarande inte besökt något “riktigt” nakenbad utan hållit oss till skogssjöar och härliga nattbad. Men det står på listan över saker vi vill göra. Tyvärr finns det inget i närheten så det blir något av ett projekt, men projekt är ju inte det sämsta.

Och efter att ha läst era erfarenheter får jag en känsla av att om man ska hårddra det finns det två sorters nakenbadare.
1. De som badar nakna för att slippa blöta badkläder och njuta av att solen värmer hela kroppen men gärna gör det när ingen annan ser eller i alla fall lika gärna eller hellre än på en strand full av folk.
2. De som finner en spänning/njutning av att bli sedda och se på andra. Givetvis uppskattar även den här gruppen att slippa blöta kalla badkläder och solränder men de gillar även gemenskapen, umgänget med likasinnade och den spänning som uppstår när människor är nakna, nyfikna och varma tillsammans.
Kanske kliver jag någon på tårna och kanske har jag helt fel och då ber jag förstås om ursäkt, men jag har testat min teori på några av mina följare och de håller med.

Min längtan efter att besöka någon av de ständer ni tipsat om har inte blivit mindre sen jag läst era svar. Så pass stor att jag tillsammans med en av mina följare på instagram har avgett ett nyårslöfte inför 2021. Återkommer när det är infriat.

Jag fick ett svar som inte riktigt passa in bland de andra så vi börjar med Roberts historia för att värma upp våra frusna vinterkroppar.

Robert 50 år.

 Jag är ingen som badar naken jämt men dejtade en poliskvinna när jag var 28 år, hon var var 40. Hon brukade nakenbada däremot.  Hon ville få med mig till ett nakenbad och jag sa jag utan några funderingar.  Dagen kom och jag vaknade pigg och för väntasfull. Vi gillade att sola båda två. Det var inte ett moln på himlen denna dag. Jag hade ca 4 mil att åka och hon någon mil.  Kommer ihåg känslan jag hade när jag närmade mig badplatsen.
Jag tog mina saker och promenera ner genom skogspartiet. När jag kom fram såg jag henne ligga utsträckt naken på mage. Hon log när hon såg att det var jag som kom gåendes backen ner på slutet.
Tog av mig t-shirt och shorts och la mig naken på rygg bredvid, vi var helt ensamma då.
Vi låg och pratade en stund, men plötsligt ville hon börja suga vilket inte jag sa nej till. Hon hade koll mot backen i fall fler skulle komma, efter en stunds sugande satte hon sig grensle och red mig skönt. Kan säga att spänningen som fanns gjorde att det var svårt att hålla tillbaka. Så till slut stönade jag fram “att nu kommer jag”. Hon klev av och tog satser på brösten. En kort stund efter ryckte hon till och sa att nu kommer någon sen kasta hon sig ner på mage. Det var två äldre herrar anlände,  vi gick ner och bada innan vi fortsatte att sola avslappnat.
Ett härligt minne kan jag säga.

Övriga har fått svara på de här frågorna:
 1. Namn
2. Ålder
 3. Hur länge har du nakenbadat?
 4. Vad är det bästa med att bada naken?
 5. Har du något favoritstrand? Varför?
 6. Har du någon/några upplevelser du kan dela med dig av? Något roligt, pinsamt, sexigt eller läskigt.
7. För oss som inte vågat eller kommit oss för än, har du några tips?

Tom 

2. 49
3. 20 år
4. Det bästa med att nakenbada är att man kommer nära naturen. Man blir nästan ett med den. Sedan känns det ju skönt med vattnet mot ens nakna kropp, vissa kroppsdelar mer än andra... det kittlar också skönt när solen värmer ens nakna rumpa efter ett kallt bad i havet.
5. Ingen favoritstrand eller ställe. Det bästa tillfällena är spontanbaden vid t ex en löprunda när man slänger av sig kläderna och hoppar i på ett litet avskilt ställe.
6. Som när jag gjorde det för några åt sedan och när jag var var på väg ut kom en grupp pensionärsdamer från ingenstans. De såg min nakna rumpa försvinna ned i det blå till deras stora förtjusning. Det var högljudda skratt och kommentarer. Sedan väntade de på att jag skulle komma upp så att de fick se även framsidan ordentligt. Jag bjöd på hela härligheten och några damer knäppte några bilder också.
7. Hitta ett avskilt ställe och klä av dig allt och bli en med naturen. Ligg bara och sola först och glid sedan ner i vattnet.

Snuss

2. 36
3.Första skakiga besöket för 10 år sen. 
4. Ojämförbar frihetskänsla. Och att utan bikini får kroppen vara som den är, ingen bikinikropp utan bara en kropp. Dessutom underbart att se alla nakna kroppar i alla former. 
5. Mellbystrand. Vacker, oändligt med plats, glad stämning. 
6. Nope
7. Riv av plåstret! Första gången låg jag på mage och kände mig obekväm och visste inte vart jag skulle sätta blicken. Men det gick över fort! 

Skärgårdsdröm

2. 64 år
3. Har badat naken de senaste 20 åren. 
4. Det bästa å skönaste med att bada naken är att få vara som jag är född. Känna vattnet omsluta min nakna kropp, utan några tygbitar emellan.
5. Mestadels har det varit på någon öde ö i skärgården, eller bara direkt från badbryggan på båten.
Men har favoritplatser där också andra badar nakna såsom Amundön eller Särö.
6. Minns när vi reste i grekiska övärlden & och letade red på stränder där man fick vara ensam, och kunde kasta av sig kläderna. Sedan bara kliva upp ur vattnet lägga sig ned på handduken och låta solen torka min nakna kropp. En skön upplevelse är ju att jag på nära håll utan protester från paret fått se dem älska på stranden. Och senare fått en invit att vara med. Min kanske pinsammaste upplevelse, är att jag en gång var ensam på en nudiststrand. Hade badat länge och kommit upp på filten, lagt mig på rygg å slumrat till i solen. Vaknade av en röst, ”vad vacker den är”... hade drömt en skön dröm å låg med kuken rakt upp som en soldat.
Kändes genant. Men slutade härligt.
7. För att våga vara naken på offentlig plats kan vara läskigt men också lite pirrigt. Tipset är att även om rädslan finns där, gör det ändå. Lovar att det är en underbar känsla att låta solen komma åt överallt.

Agda

2.45
3. Första gången i sommras
4.Trodde aldrig jag skulle känna eller tycka så men det är ok att få visa upp min kropp. Inte för den sakens skull att jag känner titta på mig allihopa, utan mer att jag själv trivs med min kropp, mår bättre av det och allt blir då mycket lättare.
5. Har ej varit på så många så i dagsläget har jag ingen.
6. Det konstigaste jag var med om var nog när det kom fram en äldre herre och ville prata, bara helt allmänt. Där stod han och drog sig i snoppen och pratade om allt mellan himmel och jord, medan jag tyckte det både var lite pinsamt och onaturligt. Men vad vet jag, det var kanske så man gjorde just där.
7. Bra att kanske göra det tillsammans med någon som gjort det innan eller med någon som heller aldrig gjort det. Att hjälpas åt och puscha. Man gör det man själv känner sig bekväm med. Börja med att bara ligga naken för att senare levla upp.

Pippi

2. 35 
3. Alltid när det varit möjligt.
4. Frihetskänslan att få vara vacker. Alla kvinnokroppar är vackra och läckert att vi är olika. 
5. Nej ingen favvo dit det luktar och känslan finns badar jag. Har dock några sjöar som jag tycker är vackra så det gör ont. Magiskt i dimman, snön och gryningen på sommaren. 
6. Jag har legat i länge ett par gånger då det kom en familj som skulle fiska. Till slut fick jag ropa till dem om de skulle kunna ge mig handduken. Även en gång kom det studenter som började fika på bryggan och dricka vin. Smög upp och de kollade så !!! 
7. Inga tips bara till att bestämma sig för att hoppa i .

Lea

 51 år
Badade naken i ungdomen men tog tillbaka det i Juni i år.
Frihetskännslan att visa sig naken,eggande att se andras blickar på sin nakna kropp. Vattnet rör sig annorlunda över kroppen när man är naken. 
En stor favorit är en liten strand vid Vänerns strand där jag fick uppleva det tillsammans med en annan nakenbadare i Juni, en plats som få känner till, men sköts otroligt väl om.
Pinsama situationer har jag ju upplevt, men kanske mest för männen jag varit där med. För att jag retas så dom får svårt att gå upp från vattnet utan att avslöja sig, hahaha, Sen var det en gång i ungdomen när min man rakade mig och vi inte såg att vi tydligen hade åskådare först.  
Tips,ja vad skulle det vara? Jag har två slogans just nu, man kan inte säga nej tack till något om man inte sagt ja tack först. Sen är det ju att man måste våga vara sig själv, för ingen kommer ihåg en fegis.

Line 

47 år
Vågade mig till nakenbad första gången i somras.
Älskar sol o är brun året runt så tanken på att slippa ränder kom nog först. Sen upptäckte jag att uppmärksamheten va spännande.
Bäst hittills är Smithska udden, testade den o Amundön och vätterviksbadet.
Fick även med killen jag dejtade i somras vid ett par tillfällen. Sex på klipporna i solnedgång var otroligt.

Jostein

2. 31
3. Jag har badat naken sen jag var 15, men slutade helt med badbyxor som 22-åring.
4. Friheten! Det är en lyx att vara naken som alla borde unna sig. 
5. Nej jag har ingen speciell favorit. Jag badar mycket i älvar och då på platser som inte är stränder. Men besöker även naturist stränder.
6. En gång la jag märke till en kvinna som haft bröstcancer. Det fick mig att reflektera över våra kroppar. När vi är nakna är vi bara som några träd, du vet några är smala andra är breda inte konstigare än så. Vi är egentligen inte mer spännande än så. Men när vi har kläder på oss blir allt genast mer komplicerat. Jag tror att den här kvinnan hade uppmärksammats med på en vanlig strand med badkläder än hon gjorde där på naturistbadet. 
7. Bara kom, jag lovar, ingen bits. Men lägg dig mitt i smeten inte avsides. Gör du det finns risken att du blir sedd som fluktare.

Jerziy.

30 år.
Badar naken så fort tillfälle ges.. aldrig besökt ett nakenbad men vill gärna göra de. Bästa med bada naken är friheten man känner.
Mina tips är att inte vara rädd för att visa sig naken.. vi föddes nakna och alla kroppar är vackra.

Pelagia. 

2. Jag är 56 år. 
3 och 4. Jag har nakenbadat i hela mitt liv. Jag växte upp i Dalarna där vi hade en liten fäbodstuga vid en källsjö. Där fick man tvätta sej i den varje morron och kväll, så det blev ju naturligt att bada naken och det är det underbarast tänkbara. Att känna vatten och sol eller regn t.o.m. mot kroppen. Inget som tar emot eller stoppar. 
6. Källsjön vid fäboden. Vattnet är helt underbart. Friskt, kallt och genomskinligt. Rent. Vacker natur runt omkring. 
7. Jag har älskat i det vattnet och sköljt mej ren i det efter en skön kärleksstund. Sommaren 1984 var jag där med min då nye pojkvän. Vi hade några underbara stunder i vattnet de där dagarna, det fanns ett antal andra små stugor där vid sjön också men ingen i den närmast vår badplats, trodde vi. En dag när vi älskat vid vår lilla brygga som var som en liten altan vid sjökanten och badat , gick vi förbi den stugan och där på stugtrappan satt mannen som ägde stugan och log glatt och undrade oskyldigt om vi hade haft en trevlig badstund. Efter den dagen log han alltid glatt och blinkade när vi möttes.
Att bada på en nudist eller naturistplats är tuffare för mej än att bada vid sjöar där man är ensamma. Så jag badar sällan så men när jag gör det så sker det tillsammans med min särbo, han är en glad entusiastisk nakenbadare och nakensolare. Då väljer vi att hålla oss där det finns tex nåt par till eller lite mer på sidan , inte "mitt i" så att säja. 
8.Testa vid någon liten sjö där ni kan få vara själva och bor man där det är mycket folk överallt o jämt så börja med att ha en handduk eller en stor sjal som man kan flytta runt efter behag o ta det som det kommer. Efter ett tag brukar bekvämligheten infinna sej. Inget är fel av det man känner för.

Sara 

48 år
8 år som nakenbadare. Bästa jag kom på att prova för 8 år sen. 
Bästa med att bada Naken är ju att slippa de blöta kalla kläderna på kroppen efter då man går upp. Kroppen är i sitt naturliga utseende och alla ser vi olika ut. Här upplever jag att folk inte dömer andra hur de ser ut vilket de gärna gör på textilstranden.  
Ja visst har jag favoritstrand men säger att jag håller till i norra delarna av landet. Vi har längre mellan platserna så här är folk mest på den stranden de har närmast till. 
Under årens lopp har jag träffat på många nya bekantskaper som jag i stort sett bara träffar där på stranden. Å det är ju lika roligt varje gång säsongen kommer igång å man återser folket.  Har väl många minnen som är från stranden men inga så speciella som behöver berättas. Men folk som är på dessa är mer öppna o trevliga uppskattar varandra på alla sätt. 
Har du/ni inte provat så gör det. Om man inte vill ha en massa skrikande barn runt omkring sig som stör lugnet så är detta Bästa möjliga. Lugnt o stilla utan en massa skrikande. Men visst det finns även barnfamiljer på dessa stränder och på något sätt så känns dessa barn lugna o bekväma. Som det naturligaste som finns. En stor chans att lära barn att kroppar ser olika ut.

Sara

2. 41 år
3. Jag har nakenbadat (då och då) i ca 10 år.
4. Det bästa med att bada naken är känslan av vattnet mot den bara huden. Att känna sig som ett med vattnet och naturen.
5. Jag har en strand vid en enslig tjärn i Dalarnas skogar. Där vattnet är iskallt och klart. En liten stuga, en brygga och naturen som omsluter mig.
6. I somras badade jag och E nakna i en vik i Stockholms skärgård. Solen som värmde våra kroppar och gjorde oss oemotståndliga. Vi hade härligt sex på vår ensliga strand som vi rott till.
Befriade och ogenerade kom vi tillsammans och föll tillsammans ihop på våran filt.... För att upptäcka en karavan av kanoter med barn och vuxna som generat och fnittrande försökte paddla förbi det snabbaste dom kunde. Så hemlig var vår lilla strand.
7. Kasta kläderna, sväng din ljuvliga kropp och bli ett med vattnet. Du kommer inte att ångra dig. Och du kommer aldrig mer vilja bära badkläder heller. 

Badgalen

2. 49 år
3. Nakenbadat obusigt i 25+ år. Badat busigt i cirka 5 år.
4. Alla härliga och bra fördelar med obusigt nakenbad är säkerligen vältäckta redan. Det bästa med de busiga nakenbaden är den laddade sensuella, erotiska och sexiga stämningen som uppstår. Ibland bara inom ens eget badsällskap men ibland också mellan olika badgästet och olika sällskap på baden. Blickarna, rörelserna, inviterna alla dolda och mindre dolda signaler och inviter. Förtäckta och öppna rörelser och beröringar. Att se tydliga tecken på att personer berörs och blir och är upphetsade. Allt ifrån styva bröstvårtor till svullna könsdelar på såväl män som kvinnor. Ibland även se den härliga fukten från könen som ett tecken på upphetsning.
5. Olika beroende på bus eller obus, men då svaren denna gång är den busiga linjen så: Ängsö, Älgö, Kärsön och Rullsand samt säkerligen fler som återstår att utforska.
6. Oj, flera, när vi vart "carried away" och först i samband med avslut noterade att en herre satt och nogrannt tittade, studerade och beundrade oss på mindre än tre meters avstånd och vid avslut agerade imponerad hejarklack. 
Eller när vi och ett annat par på respektive filt hade härlig sex var för sig med många lystna blickar mellan filtarna. Men denna gång höll vi oss helt till oss själva.
Eller när vi bjöd in en nyfiken åskådare som tacksamt fick komma till avslut via ångande oralsex. Hmm, mycket härligt blir det. O till sommaren efter Pandemin ser vi fram emot en riktigt härligt ångande ormgrop.
7. Prova första gångerna på officiella nakenbad, eller kanske ännu hellre vid en ensam strand eller sjö eller vik. Bli vän med känslan. Njut av känslan att vara naken och ohindrad. Titta på er själva på andra. Njut och låt sedan det ena leda till det andra. 
Och ALLTID i en takt och omfattning som är vad man själv vill. Bara en själv. Aldrig göra saker för att andra vill. Men, ge efter för nyfikenheten


Karin 

50 år. 
Jag har solat och badat naken tidigare när jag varit ute med båten, men aldrig varit på ett officiellt naken bad tills jag träffade Per. 
Förra året i slutet av sommaren träffade jag min Per (som badat nakenbad länge) och jag hann prova på två besök på nakenbadet.
Och första besöket var jätte jätte nervöst. Men jag trivdes från första stund. Det är lättsamma människor och alla är välkomnande !
I år har vi varit mycket på dessa härliga klippor vid havet. 
Det finns som 3 outtalade zoner. 
Den första biten är de äldres. 
Även om del av dem även solar vid den andra zonen , den  ”busiga” delen. 
Här ligger par och de som kommer ut ensamma. 
Den tredje zonen ska vara mest för de homosexuella. 
Alla vet att det kan förekomma bus i olika utsträckningar här. 
Men det är absolut inte ngt måste att varken titta på andra eller att visa upp sig.
Här finns alla sorts kroppar, åldrar, vikter och hudfärger.
Det är en av fördelarna med nakenbadet att utan kläderna är vi alla lika. Med kläderna tar man även av sig titlar. 
Man behöver verkligen inte känna sig annorlunda på ngt sätt ! 
En del tar med sig handduk ner till havet för de inte vill gå nakna ner o andra går sonika nakna från det att de kommer till de går hem. 
Vi har valt ,kanske lite mer jag som styrt det , att ligga lite vid sidan av centrum av händelserna. 
Jag vill njuta av solen som gör mig härligt kåt och vill då kunna smeka Per när jag vill och få känna honom komma närmare och rätt som det är bli slickad ....
Vill folk se på är det ok men det viktiga är att få njuta nakna tillsammans av sol o varandra. 
Det finns singelmän som går omkring hela tiden för att de förväntar sig att se ”action”.
De kan ibland bli irriterande men de flesta accepterar om man säger ifrån, att ta några steg bort !! 
Jag har även åkt ut själv då Per av olika anledningar inte kunnat följa med. 
Hade hört att en del ensamma tjejer hade blivit antastade på olika sätt men jag har aldrig upplevt ngt ens i närheten av det. 
O ensam behöver man inte känna sig - vill man finns det alltid ngn att prata med. 
Och bara för att det är nakenbad och man pratar med nya människor betyder det inte att det blir gruppsex. 
Förekommer ibland såklart, i många olika konstellationer o former, men inget ngn skulle kräva.
Vid ett tillfälle i somras fick jag vara med om ngt jätte härligt o häftigt !
Vi var i o badade samtidigt som ett annat par o vi började prata med dem. 
Vi lekte i det varma vattnet och vi kände tydligt att spänningen ökade i luften. 
Vi soltorkade på en stor sten och så händer det !
Vi har sex bredvid varandra där på stenen, första gången jag upplever ngt sånt - så himla spännande !! 
Han i det andra paret smekte mig samtidigt som han tog sin tjej. Vilken wow upplevelse det var !!
Ville skrika ut till hela världen vad vi varit med om, men det kan man ju inte.

Precis den känslan kan jag känna igen, känslan att vilja skrika ut det man just upplevt. För det är så otroligt lyxigt att få ta del av era berättelser, förtroenden, och galna inspel. Jag vill ju berätta om er, skryta med den bästa historien och skratta tillsammans med mina vänner över någon dråplig kommentarer, men jag fortsätter nog att hålla mina äventyr här på bloggen hemliga för min omgivning. Så era hemligheter är säkra hos mig.

Tack till alla er som ville och vågade dela med er av era baderfarenheter! Nu längtar vi mer än någonsin efter sommaren och funderar på vilken strand som ska få ta vår oskuld vad det gäller nakenbad i offentlighetens ljus. 

Kommentarer

  1. Åh vilken bra o intressant läsning. Många tips inför sommaren då premiären bara SKA bli av ��.

    //Björn

    SvaraRadera
  2. Härlig läsning blir ju sugen på sommar och sköna nakenstränder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas det går fort, nu längtar jag också efter sol och värme.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Målarhjälp del 2.

Stockholm höll sakta på att vakna till liv under solens gassande strålar. Det doftade nybakat bröd från bageriet på hörnet. Och några morgontidiga joggare sprang förbi. Den intensiva värmen som hade hållit i sig i nästan tre veckor visade inga tecken på att avta. Trots att klockan bara var strax efter åtta var det redan 23 grader och Stefan höll sig i skuggan där han stod och väntade på bussen. Han var glad för att han valt shorts och linne det skulle bli svettigt idag. Doften av varm asfalt började sprida sig och en viss sommarlunk blev tydlig även mitt i stan. Medan han stod och väntade passade han på att iaktta människorna som passerade, det märktes att det var semestertider, antalet kostymnissar var betydligt lägre än vanligt medans antalet japaner med kameran i högsta hugg var onödigt högt. Stefan skakade på huvudet och suckade lite, det skulle onekligen bli skönt att få jobba ute i skärgården några dagar. När Joel, hans chef på målerifirman, först frågat om han kunde tänka sig at

Heta samtal om Strapon.

Det var ingenting jag ens funderat på det här med strapon. Sen var det en kväll i höstas, jag och Peter hade bestämt oss för att dricka lite för mycket vin så vi skulle våga fylla i vår sida på Hemligg. När vi kom till listan över vad vi gillade i sängen och jag rabblar alla alternativ så säger Peter plötsligt JA när vi kommer till strapon. Jag ryckte till och tittade på honom, han såg lite lagom generad ut. Är det sant vill du prova det frågade jag och såg nog rätt tvivlande ut. Mmm är väl lite nyfiken kommer det från Peter. Min hjärna spinner igång, vad tycker jag om det? Vi har ju lekt med buttplugg och vibrator men sele och att jag ska sätta på honom, tanken var lite skrämmande. Men allt är värt att prova minst en gång. Sagt och gjort så började jag surfa runt på Wish för att hitta en sele som gick om min inte så späda kropp. Hade ingen lust att lägga tusen kronor på något som varken han eller jag visst om vi skulle gilla. Men där och då sköt jag lite på beställningen, men så någo

Tur på fjället

Ing-Marie satt på tåget och såg ut på det fantastiska landskapet som passerade. Det var med blandade känslor hon närmade sig Undersåker. Att gå på tur i den jämtländska fjällvärlden var något hon gjort varje vinter de senaste 20 åren. En vecka sent på våren när det var nästan tomt på turister hade hon njutit av frisk luft, bländande vit snö och en strålande sol från en klarblå himmel. Men det hade alltid varit tillsammans med Sture.  Hjärtat snörptes samman när hon tänkte på Sture. 42 fina år hade de fått tillsammans innan han helt utan förvarning dog av en hjärtinfarkt två dagar före midsommarafton i fjol. Det gjorde fortfarande så ont och hon torkade några tårar som började rinna. Döttrarna hade tyckt att hon skulle ta en charterresa till Kanarieöarna istället men Ing-Marie ville inte träffa massa folk. Hon kände att hon behövde få komma upp på fjället känna stillheten och kanske skulle smärtan bli mindre om hon fick vara någonstans där de delat några av sina bästa stunder hon och St